Monday, 7 January 2013

Cara Melajukan Broadband Dengan TCP Optimizer 2013

Cara Melajukan Internet/Cara Menambah Kelajuan Internetkita akan melajukan internet dengan satu aplikasi/perisian kecil (saiznya yang kecil, hanya 2.9kb sahaja).Nak menggunakannya sangat senang..tak perlu setting apa-apa..hanya tandakan (tick) di ruangan Choose settings itu pada kotak Optimal dan klik  Apply changes.



Download Di Sini






Video Tutorial Simple Setting 



Bila dah siap download klik je software TCP Optimizer yang korang download tadi untuk install..Selepas tu itu klik dekat General Setting dan set kan Connection  Speed anda seperti pic di atas tu. Kira setkan 100+Mbps.. Tapi jangan apply lagi.. Anda klik dekat Custom yang dekat software tu, dan cari  MTU .. Sebab dekat MTU anda kena setkan pada 1440 seperti yang nolove guna sekarang.. Tapikan internet nolove tak setabil la.. kadang kadang boleh cecah sampai 200 kb/s... Kadang kadang 100 kb/s je.. Tapi jika hanya tengok youtube tanpa buffering itu tiada masalah. Kepada yang internet yang stabil.. Jangan lupa berkongsi info...Selepas itu, anda Apply je.. nanti komputer anda akan Restart dengan sendiri.. Siap ...

Newer Post Home

1 comments:

Post a Comment